Gustare cu costita

Gustare cu costiță afumată, brânză telemea și măsline

Ce ne trebuie

um pumn de costita afumata taiata cubulete (sau carnat afumat)

un pumn de felii de masline

75 g branza telemea rasa

225 g faina

25 g unt

150 ml lapte

o lingura bulion

1/2 plic praf de copt

putina sare

Cum se fabrica

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si untul pana are aspectul unui pesmet. Se adauga costita, maslinele, branza si bulionul, apoi se toarna lapte si se framanta pana iese un aluat potrivit de tare. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma rotunda mica (18 cm diametru). Din aluat se lucreaza un cerc care se aseaza in tava, se taie in 8 bucati (fara sa se separe bucatile) si se da la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit, pana creste si devine auriu deasupra.

Se serveste calda sau rece cu lapte acru.

Pofta buna!

0 comments on “Gustare cu costiță afumată, brânză telemea și măslineAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *