Tartă cu broccoli şi brânză

Tartă cu broccoli şi brânză

Ce ne trebuie

100 g unt

175 g făină

sare

1 broccoli

4 cepe medii

200 ml lapte

150 g brânză sărată (poate fi de mai multe feluri, sau amestec de brânză cu caşcaval)

Cum se fabrică

Se amestecă 75 g cu făină până are consistenţa pesmetului, apoi se adaugă foarte puţină apă şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se dă la frigider 10 minute, apoi se întinde  şi se căptuşeşte o formă de tartă (unsă cu unt si presărată cu făină) cu acest aluat. Se mai lasă la frigider 10 minute, după care se coace 15 minute in cuptor.

Se spală şi se taie inflorescenţele de broccoli apoi se fierb 5 minute in apă sărată, se scurg şi se lasă deoparte. Se topesc 25 g unt in tigaie, se adaugă ceapa, se căleşte până se inmoaie, se adaugă făina şi se amestecă uşor. Se ia de pe foc si se adaugă laptele, apoi se ţine din nou pe foc, amestecând continuu, până se ingroaşă. Se sărează şi se piperează.

In forma cu tarta, se presară brânza, se aşează inflorescenţele de broccoli, se toarnă sosul, se presară din nou branză şi se dă la cuptor 30 minute la foc potrivit.

Se serveşte fierbinte.

Poftă bună!

0 comments on “Tartă cu broccoli şi brânzăAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *