Clatite cu spanac

Clatite cu spanac

Ce ne trebuie

8 clatite

1 kg de spanac proaspat

50 g unt

50 g alune sarate, prajite si macinate mai mare

2 linguri faina

jumatate de lingurita boia dulce

150 g smantana

300 ml lapte

50 g branza de burduf

sare, piper

Cum se fabrica

Frunzele de spanac se spala bine, se aseaza intr-un vas, se sareaza usor si se lasa pe foc, acoperit, 10 minute.

Apoi se scurg bine.

Intr-o cratita se incalzesc 25 g unt, se adauga alunele si boia si se amesteca 1 minut. Apoi se toarna spanacul, o lingura de faina, smanatana, sare si piper. Se fierbe 3 minute, amestecand continuu pe foc mic. Compozitia se imparte intre clatite, se ruleaza si se aseaza apoi clatitele intr-un vas pentru cuptor, uns cu unt.

Untul ramas se amesteca cu o lingura de faina, se incalzeste usor, se ia de pe foc si se adauga treptat laptele. Se fierbe apoi pana se leaga sosul. Dupa aceea, se ia din nou de pe foc si se adauga branza de burduf, amestecand. Sosul se toarna peste clatite, se pune o folie peste vas si se da la cuptor 20 minute.

Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

0 comments on “Clatite cu spanacAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *