Peste la cuptor

Peşte la cuptor cu sos alb

Ce ne trebuie

8 peşti nu prea mari sau 8 fileuri de peşte mai măricele

sucul de la o lămâie

50 g unt

50 g faina

300 ml de vin alb

lapte

1 lingură mare de smântână

2 frunze de dafin

1 ardei iute uscat

pătrunjel tocat

Cum se fabrica

Se unge o tavă cu unt. Se aşează peştele, se adaugă sucul de la lămâie, frunzele de dafin, vinul, ardeiul iute, sare şi piper şi se acoperă cu folie. Se dă la cuptor 20 minute. Se scoate peştele cu o paletă. Lichidul se strecoară. Într-o oală se amestecă untul, făina, lichidul de la peşte completat până la 400 ml cu lapte. Se sărează şi se ţine pe foc, amestecând continuu până când se ingroaşă sosul. Se ia de pe foc si se mai adaugă o lingură de smântână.  Se aşează peştele pe farfurii, deasupra se toarnă sos şi frunze tocate de pătrunjel.

Poftă bună!

0 comments on “Peşte la cuptor cu sos albAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *