Biscuiti cu ghimbir moi

Sufleu de conopida cu carnaciori

Ce ne trebuie

700 g buchetele de conopida

1 dovlecel mic taiat cuburi

125 g carnaciori taiati felii

50 g unt

50 g faina

300 ml lapte

3 oua, cu albusul si galbenusul separat

un varf de cutit de nucsoara, sare, piper

Cum se fabrica

Conopida si dovlecelul se fierb in apa cu sare pana se inmoaie, apoi se scurg bine. Intr-o tigaie se soteaza carnaciorii in grasimea lor timp de 2 minute. Se adauga untul, faina si nucsoara si se mai amesteca 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga laptele, apoi se pune din nou pe foc pana se leaga sosul. Din jumatate din cantitatea de conopida si dovlecel se face un piure la care se adauga 3 galbenusuri si 2 linguri de sos. Se sareaza si se pipereaza. Albusurile se bat spuma si impreuna cu piureul se amesteca usor cu restul de conopida. Toata compozitia se toarna intr-o forma unsa bine cu unt si se da la cuptor 45 minute la foc potrivit pana devine aurie deasupra. La servit se poate rade deasupra branza.

Pofta buna!

0 comments on “Sufleu de conopida cu carnacioriAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *