Prune

Prune uscate cu costiţă afumată

Ce ne trebuie

700 g de costiţă afumată

500 g prune

1 cană (ca de cafea) cu zahăr

2 linguri de faină

o frunză de dafin, boabe de coriandru

Cum se fabrică

Costiţa se pune la fiert in apă cu frunza de dafin ţi coriandru. Se adaugă sare doar dacă nu este suficient de sărată carnea. Prunele se pun la fiert in altă oală. Dupa ce e fiartă carnea, se scoate şi apa se aruncă. Prunele se scot şi ele dupa câteva clocote, iar apa se trece prin sită si se păstreză. Se caramelizează zahărul şi se stinge cu apa de la prune. Făina se desface cu apă rece, apoi se amestecă treptat (ca sa nu facă cocoloşi) cu apa dulce. Se adaugă in oală carnea şi prunele şi se lasă pe foc până este legat sosul.

Poftă bună!

0 comments on “Prune uscate cu costiţă afumatăAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *