Tort cu nuca si frisca

Tort cu nuca si frisca

Ce ne trebuie

pentru blat:

200 g zahar pudra

8 oua

200 g nuci macinate

30 g pesmet

30 g faina

o lamaie (coaja si suc)

1 plic zahar vanilat

pentru crema:

400 g smantana

200 g zahar pudra

cateva linguri de nuca macinata si coaja rasa de lamaie

piersici din compot

pentru glazura:

225 g zahar pudra vanilat

100 g unt

2 linguri de lapte rece

 

Cum se fabrica

Galbenusurile se freaca bine cu zahar, apoi se adauga coaja si zeama de la lamaie, nucile macinate, pesmetul, faina  si zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in amestec. Se imparte compozitia in 3, se lasa 15 minute sa se odihneasca, se amesteca usor fiecare parte, apoi se coc 3 foi pe hartie de copt in tava rotunda. Se rastoarna, se trage hartia de pe foaie, se insiropeaza (optional) cu coniac amestecat cu zahar si se lasa sa se raceasca complet.

Se bate frisca, se adauga zaharul, nucile si coaja de lamaie si se mai bate 1 minut. Piersicile se taie felii subtiri.

Pentru glazura, se bate untul pana se inmoaie, apoi se adauga treptat zaharul si laptele si se continua amestecatul pana cand compozitia devine alifioasa.

Se monteaza tortul: pe prima foaie se aseaza un rand de piersici, apoi frisca, foaie, piersici, frisca foaie. Se imbraca tortul in glazura de unt, se orneaza dupa dorinta si se da la frigider.

Pofta buna!

0 comments on “Tort cu nuca si friscaAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *