Placinte cu urda si marar

Placinte cu urda si marar

Pentru aluat

1 kg faina

1 cub drojdie

2 oua

100 g unt

1 ceasca de zahar

lapte cat cuprinde

 

sare, coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura

800 g urda

3 oua

zahar dupa gust

1 legatura de marar verde tocata fin

Cum se fabrica

Drojdia se desface in lighean cu putin lapte caldut (doar caldut), 1 lingurita de zahar si doua linguri rase de faina. Se bate cu furculita pana se face ca o pasta si se lasa la crescut (cand are bule multe si e umflata inseamna ca e gata). Se adauga apoi faina, ouale, untul, sare, zahar, coaja de lamaie si se framanta. Laptele caldut se adauga treptat pana iese un aluat care nu se mai lipeste de mana, potrivit de tare (ca aluatul de paine). Se lasa la crescut la cald, acoperit cu un stergar.

Urda se amesteca bine cu ouale, zaharul si mararul.

Cand aluatul e gata de crescut, se iau bucati din el si se intind cu sucitorul, formand patrate cam de 10 pe 10 cm si groase cam de un deget. In mijloc se pune umplutura (2 linguri) si se trag colturile formand un mot in sus, ca sa nu iasa umplutura la copt. Placintele se pun in tava unsa cu unt, se dau pe deasupra cu ou batut si se lasa la cuptor pana se rumenesc.

Pofta buna!

0 comments on “Placinte cu urda si mararAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *