Orez cu mere

Orez cu mere

Ce ne trebuie

700 g mere

2 cesti de orez

6 linguri de zahar

sare

2 linguri de vin

1 lingurita de scortisoara

2 cuisoare

unt si pesmet

Cum se fabrica

Merele se spala, se curata si se pastreaza coaja, apoi se taie felii. Coaja de la mere se pune la fiert. Orezul spalat se fierbe in apa strecurata de la coaja merelor (6 cesti de lichid la 2 cesti de orez). Cand e aproape gata, se toarna 4 linguri rase de zahar si un praf de sare si se mai lasa pana orezul este fiert.

Merele taiate felii se prajesc in tigaie cu putin unt, 2 linguri de vin, 2 linguri mari de zahar (sau mai mici in functie de dulceata lor), scortisoara si cuisoare. Se lasa pana se inmoaie usor, fara sa scada prea mult.

Se unge cu unt si se presara pesmet intr-o forma rezistenta la cuptor. Se aseaza un strat de orez, apoi merele cu tot cu zeama, iar deasupra alt strat de orez. Se tine la foc potrivit 20 minute.

Se serveste calda sau rece cu sirop de fructe sau simpla.

Pofta buna!


0 comments on “Orez cu mereAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *