Fursecuri cu ciocolată și caramel

Fursecuri cu ciocolată și caramel

Ce ne trebuie

1 ou

100 g unt la temperatura camerei

125 g zahăr

2 linguri de lapte

esență de vanilie, un praf de sare

125 g făină

 

2 linguri cacao

100 g alune sau nuci măcinate mare

Pentru umplut și ornat

50 g ciocolată, 25 g unt și 2 lingurițe de cacao

12 caramele cu lapte și 2 linguri de smântână

Cum se fabrică

Se separă oul, iar albușul se ține la frigider până la întrebuințare.

Untul se bate, se adaugă zahărul, gălbenușul, laptele și vanilia și se amestecă bine. Separat se amestecă făina, cacao și sare și se adaugă la compoziția de unt. Se amestecă bine, se transferă pe o folie și se ține la frigider 1 oră și jumătate.

Se încălzește cuptorul, se unge o hârtie de copt cu puțin ulei și se bate bine albușul. Se fac bile de aproximativ 2 cm diametru, care se dau prin albuș, apoi prin alunele măcinate. Se așează în tavă, la distanța de 2 cm unele de altele și se coc 10 minute la foc potrivit. Dacă nu încap toate odată, aluatul se ține la frigider între întrebuințări.

Se scot și se face o adâncitură în mijlocul fiecăreia prin presare ușoară cu degetul.

Caramelele și smântâna se topesc într-o tigaie. Când tigaia e încinsă, chiar dacă caramelele încă nu s-au topit, se ia de pe foc și se amestecă până acestea sunt topite. Se toarnă în mijlocul fiecărui fursec. Din ciocolată, unt și cacao se face glazură, cu care se ornează prăjiturile.

Se poate face caramel din lapte din acela cu zahăr, condensat, dar e mai greu de găsit și trebuie preparat dinainte.

Poftă bună!

0 comments on “Fursecuri cu ciocolată și caramelAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *