Clatite

Clatite

Ce ne trebuie (cam pentru 8 clatite)

125 g faina

un varf de cutit de sare

1 ou

300 ml lapte

ulei si pensula

 

Cum se fabrica

Faina se amesteca cu sarea si oul, dupa care se adauga laptele treptat si se bate cu telul pana se desfac toti posibilii cocolosi. O tigaie intinsa (fandela, din aceea de fript oua) se unge cu pensula cu ulei, inainte de fiecare clatita, dupa care se adauga mai putin de jumatate de polonic de compozitie. Se roteste usor tigaia, ca sa se distribuie uniform compozitia. Se coace clatita pe fiecare parte si se scoate pe farfurie. Umplutura e dupa pofta, dulce sau sarata. Eu le-am umplut cu gem de pere in sirop de menta si peltea de portocale.

Pofta buna!

0 comments on “ClatiteAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *