Chec cu migdale

Chec cu migdale

Ce ne trebuie

125 g unt + 50 g pentru decorat

125 g zahăr

2 oua

125 g făină

50 g migdale mărunţite

30 ml lapte

1 linguriţă praf de copt

esenţă de migdale

100 g zahăr pudră

fulgi de migdale pentru decorat

Cum se fabrică

Forma de chec se unge cu unt. Zahărul şi untul se bat bine împreună, apoi se adaugă esenţa de migdale şi ouăle zbătute, treptat. Se încorporează migdalele, făina, praful de copt si laptele. Se amestecă totul bine şi se toarnă în tava pregătită. Se coace la foc mic 45 minute (se verifică cu scobitoarea), se scoate din tavă şi se lasă la răcit. 50 g unt se amestecă cu zahăr pudră şi se decorează checul cu spriţa. Din loc in loc se înfig fulgi de migdale.

Poftă bună!

 

0 comments on “Chec cu migdaleAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *