Bors de smantanei

Bors de smantanei

Ce ne trebuie
1 kg smantanei (Pleurotus – bureti de fag)
2 morcovi
1 ceapa
2 ardei grasi
200 g smantana
250 ml bors, marar
sare
Cum se fabrica
Se curata buretii, se taie bucati si se pun la fiert. Cand sunt gata, se scurg si se pastreaza zeama in care au fiert.
Legumele se spala, morcovii se rad, iar ceapa si ardeii se taie marunt. Ceapa se caleste in putin ulei, se adauga buretii scursi de apa, se amesteca 2 minute, se adauga si restul legumelor si se mai amesteca 5 minute. Se toarna apa in care au fiert buretii, se sareaza si se lasa la fiert pana cand legumele sunt moi. Cand e aproape gata se adauga borsul si mararul si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Se drege cu smantana si se serveste.

Pofta buna!

0 comments on “Bors de smantaneiAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *